Bakkunskaperna testades
0 Kommentarer
Igår testade jag mina bakkunskaper. Sockerkaka, paj och chokladbollar går som en dans när det är det som ska bakas. Men igår testade jag något nytt, någonting som jag aldrig gjort tidigare, men som är riktigt gott. Semlor.
Men om vi bortser från att det var mjöl mest på mig och på golvet, och att jag inte kan beräkna hur mycket en lite bulle jäser på 30 minuter så gick det bra. De blev väldigt stora med tanke på min dåliga kunskap om jäsning, men de såg väldigt fina ut.
Typiskt nog vaknade jag inatt med feber och en värkande hals. Och enda gången jag kan äta någonting utan den enorma smärktan och sedan få ner biten i magen är när en värktablett gjort susen.
Vad ska jag nu göra med alla semlor? Hela min familj kommer äta upp de, och jag får inte ens smaka.
PS. Det skulle bli 14 semlor, men jag fick bara 8. Förstår ni hur stora de blev då?
Men om vi bortser från att det var mjöl mest på mig och på golvet, och att jag inte kan beräkna hur mycket en lite bulle jäser på 30 minuter så gick det bra. De blev väldigt stora med tanke på min dåliga kunskap om jäsning, men de såg väldigt fina ut.
Typiskt nog vaknade jag inatt med feber och en värkande hals. Och enda gången jag kan äta någonting utan den enorma smärktan och sedan få ner biten i magen är när en värktablett gjort susen.
Vad ska jag nu göra med alla semlor? Hela min familj kommer äta upp de, och jag får inte ens smaka.
PS. Det skulle bli 14 semlor, men jag fick bara 8. Förstår ni hur stora de blev då?
Trackback