Mikaelas kräftsoppa
0 Kommentarer
Ingredienser:
2 stora morötter
1 msk. smör
3 msk. mjöl
1 l. vatten
0,5 dl. hummerfond
1 pkt. kräftost, motsvarar 400 g.
2 dl. creme fraich
1 burk med kräftstjärtar
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Skala och riv morötterna. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs morötterna snabbt.
2. Pudra över mjölet. Tillsätt sedan vattnet och hummerfonden och koka upp under omrörning.
3. När det kokar tillsätt då kräftosten och creme fraichen och låt det puttra lite. Smaka sedan av med salt och peppar.
4. När det är dags att servera lägg då i några kräftstjärtar i varje tallrik. Lägg även på lite dill om möjlighet finns.
2 stora morötter
1 msk. smör
3 msk. mjöl
1 l. vatten
0,5 dl. hummerfond
1 pkt. kräftost, motsvarar 400 g.
2 dl. creme fraich
1 burk med kräftstjärtar
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Skala och riv morötterna. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs morötterna snabbt.
2. Pudra över mjölet. Tillsätt sedan vattnet och hummerfonden och koka upp under omrörning.
3. När det kokar tillsätt då kräftosten och creme fraichen och låt det puttra lite. Smaka sedan av med salt och peppar.
4. När det är dags att servera lägg då i några kräftstjärtar i varje tallrik. Lägg även på lite dill om möjlighet finns.
Trackback