Mikaelas Chokladbollar
0 Kommentarer
Ca. 20 mellanstora bollar.
- 75g smör / margarin
- 1½ dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl havregryn
- 1 msk kakao
- 1 msk oboypulver
- 3 msk kallt starkt kokt kaffe
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke - poröst. Blanda sedan ner havregryn, kakao, oboypulver och kaffe, och rör ihop allting till en skapligt slät smet.
Låt smeten stå och stelna en stund, gärna i kylskåpet, för att lättare kunna forma de små bollarna sedan.
Garnera med pärlsocker, eller kokos. Eller om du har någon annan favorit :)
- 75g smör / margarin
- 1½ dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl havregryn
- 1 msk kakao
- 1 msk oboypulver
- 3 msk kallt starkt kokt kaffe
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke - poröst. Blanda sedan ner havregryn, kakao, oboypulver och kaffe, och rör ihop allting till en skapligt slät smet.
Låt smeten stå och stelna en stund, gärna i kylskåpet, för att lättare kunna forma de små bollarna sedan.
Garnera med pärlsocker, eller kokos. Eller om du har någon annan favorit :)
Trackback