- 500 g fläskfilé - 2 - 3 msk margarin - ½ tsk salt - ½ krm chilipeppar - 1½ msk sesamfrön - 2 röd lökar - 1 röd chilipeppar - 150 g sockerärtor - 1 dl cashewnötter
- 1 msk margarin - Salt och peppar - 3 dl Kelda Mild Citronsås - ½ tsk chilipeppar - Rivet limeskal från ½ lime
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn köttet runt om i margarin i en stekpanna. Lägg sedan köttet i en ugnssäkerform, salta, strö över chilipeppar och sesamfrön. Stek i mitten av ugnen 20 - 25 minuter, tills innertemperaturen är 65 grader.
Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur chilin och skär i skivor, dela sockerärtorna. Fräs löken i margarin, tillsätt chili, sockerärtor och cashewnötter. Salta och peppra.
Blanda såsen med chilipeppar och limeskal. Värm den under omrörning.
När köttet är klart skär upp det i skivor, strö sockerärtor, chilin, löken och nötterna runt omkring och servera tillsammans med kokt ris.
jennifer
alltså vad fan är du, någon form av kock eller? :P haha :D
Mikaela Lindebrand heter jag. Är 22 år och sambo med Erik Tillsammans har vi sonen Viktor som föddes den 12 Februari 2011. Just nu är jag mammaledig och strävar efter att vara en bra mamma och jag funderar lite vad jag vill göra i framtiden.
Kontakt:[email protected]