Mikaelas Tekakor
0 Kommentarer
- 50g jäst
- 1 äggula
- 1 tsk salt
- 3 msk honung
- 13 dl vetemjöl
- 5 dl fingervarm mjölk
- 200g rumsvarmt smör
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken och tillsätt sedan honung, salt, äggula, smör och sist mjölet. Arbeta ihop allting till en deg, och låt den sedan stå och jäsa i 45 minuter under en ren kökshandduk.
Knåda degen på ett mjölfyllt bord, och dela sedan upp degen i 15 delar som du rullar till små bollar och placerar på en, eller två, ungsformar. Låt dem jäsa ytterligare 5 minuter innan du plattar till bullarna och naggar dem med en gaffel. Låt dem gäsa i ca. 35 minuter, fortfarande under en ren kökshandduk. Sätt nu på ugnen på 250 grader.
Placera sedan plåten i mitten av ugnen och låt kakorna stå där i ca. 8 minuter. Har du två plåtar tar du bara en i taget för att få det bästa resultatet.
Godast är att äta dem lite varma, med smält smör på! :)
- 1 äggula
- 1 tsk salt
- 3 msk honung
- 13 dl vetemjöl
- 5 dl fingervarm mjölk
- 200g rumsvarmt smör
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken och tillsätt sedan honung, salt, äggula, smör och sist mjölet. Arbeta ihop allting till en deg, och låt den sedan stå och jäsa i 45 minuter under en ren kökshandduk.
Knåda degen på ett mjölfyllt bord, och dela sedan upp degen i 15 delar som du rullar till små bollar och placerar på en, eller två, ungsformar. Låt dem jäsa ytterligare 5 minuter innan du plattar till bullarna och naggar dem med en gaffel. Låt dem gäsa i ca. 35 minuter, fortfarande under en ren kökshandduk. Sätt nu på ugnen på 250 grader.
Placera sedan plåten i mitten av ugnen och låt kakorna stå där i ca. 8 minuter. Har du två plåtar tar du bara en i taget för att få det bästa resultatet.
Godast är att äta dem lite varma, med smält smör på! :)
Recepttips: Linda
Trackback