1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt poröst.
3. Smält smöret, häll i gräddfil och kaffe däri, och blanda sedan ihop med "äggsmeten".
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Häll sedan försiktigt ner det i "äggsmeten".
5. Hacka chokladen och smält sedan ner den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Ställ ut formarna på en plåt alt. muffinsplåt (har du silikonformar får inte en muffinplåt användas!) och häll i smet till 2 tredjedelar.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
8. Choclate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao, och philadelphiaost krämigt. Rör ner kaffet sist. Låt sedan frostingen svalna.
10. När muffinsarna svalat kan du bre alt. spritsa på frostingen, och garnera till sist.
PS. Jag gjorde en tredubblad sats till Viktors kalas, och det blev 40 cupcakes.