Deg3 dl. vetemjöl
150 g. smör
2 msk. vatten
Fyllning200 g. lagrad ost, tex. västerbotten ost.
150 g. kräftstjärtar
½ purjolök
3 ägg
2 dl. creme fraiche
1 dl. mjölk
GrateneringDill & citron.
Gör såhär:1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand, eller i en matberedare. Svep in degen i plastfolie och låt den vila svalt
(tex. i kylskåpet) i minst 30 minuter. Den blir då lättare att kavla ut.
2. Kavla eller tryck ut degen i en form. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca. 10 minuter på 225 grader.
3. Riv osten. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skjöl, ansa, och skiva purjolöken
(ev. hacka för mindre bitar). Fördela allt i pajskalet.
4. Vispa ihop ägg, creme fraiche, och mjölk, och häll det över fyllningen. Grädda mitt i ugnen tills "äggsmeten" har stannat, eller fått en fin färg, ca. 30 minuter.
Gratinera strax före servering.
Tips: Grönsallad med något extra i blir jättegott ihop, tex. vattenmelon
(brukar jag alltid ha!).